‘Everdiena vond de dood in zelfde kliniek als opa Penning’

Toen Zweitze en Dieneke Rooske uit Tynaarloo het nieuws zagen over opa Penning, de hoogbejaarde man die in een verpleeghuis werd doodgeslagen door een medebewoner, stond hun hart even stil. Want sinds eind november vorig jaar doet de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek naar de dood van hun dochter Everdiena, die in dezelfde zorginstelling was opgenomen en daar in augustus vorig jaar plotseling op 28-jarige leeftijd om het leven kwam.

Sindsdien trekt het echtpaar Rooske ten strijde, want volgens hen is de zorginstelling ernstig nalatig geweest en hadden ze onvoldoende kennis en gebrek aan apparatuur en is Everdiena daaraan op 28-jarige leeftijd overleden.

Rooske overleed op 1 augustus vorig jaar in verpleeghuis Veenkade in Veendam, nadat ze zaterdag 25 juni een hersenbloeding kreeg. Ze werd in eerste instantie behandeld in het UMCG, maar moest daar vijf weken later weg omdat ze uitbehandeld zou zijn. Ze is naar het verpleeghuis gebracht, maar haar ouders constateerden al snel dat ze daar niet de zorg kreeg die ze nodig had. Ze trokken hierover tevergeefs aan de bel. Na drie dagen overleed Everdiena op 28-jarige leeftijd

Het laatste nieuws