Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

De vermiste Anne Faber uit Utrecht is donderdag dood gevonden in de buurt van Zeewolde (Flevoland). Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Anne Faber gaat.

Eerder op de dag werd al bekend dat de politie vermoedde dat het stoffelijk overschot op een specifieke plaats in het buitengebied van Zeewolde zou liggen. Dat vermoeden kwam door een tip van verdachte Michael P.

Ondanks slecht weer vertrekt Anne op vrijdagmiddag op haar zwarte opoefiets voor een fietstocht. Ze stuurt een kleine twee uur later een selfie naar haar vriend. Daarna wordt niet meer van haar vernomen.

Als de familie tot in de nacht niets meer van Anne hoort, schakelen ze de politie in. Volgens de familie is er geen enkele reden om aan te nemen dat Anne er zelf voor heeft gekozen om uit beeld te verdwijnen. Als ze een dag later ook niet bij een afspraak verschijnt wordt er een opsporingsbericht verspreid en een rechercheteam geïnformeerd.

Vondst jas bij Huis ter Heide

De zoektocht begint op 1 oktober, anderhalve dag na haar laatste contact. Hierbij wordt onder meer gezocht in de buurt van Paleis Soestdijk. Bij Huis ter Heide wordt twee dagen later een jas gevonden. Na een politie-oproep in Hart van Nederland en Opsporing Verzocht, krijgt de politie honderden tips binnen.

Een nog grotere groep agenten gaat zoeken, hierbij helpen ook leden van de ME mee. Donderdag blijkt dat de jas inderdaad van Anne is. Bij een vijver in het Blookerpark in Huis ter Heide wordt haar fiets gevonden, de politie besluit daarom om de vijver helemaal leeg te pompen.

Doorbraak

Maandag 9 oktober is er plotseling een doorbraak in de zaak. De 27-jarige Michael P. wordt aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. De uit Zeewolde afkomstige P. zit in een kliniek in Den Dolder omdat hij een jarenlange celstraf heeft gekregen voor een aantal overvallen en het verkrachten van twee tienermeisjes.

Op basis van extra informatie besluit de politie woensdag 11 oktober om in de omgeving van Zeewolde te zoeken. Hier komt de verdachte oorspronkelijk vandaan en zijn ouders zouden er nog steeds een vakantiehuis hebben.

Het laatste nieuws