Zo gaat de gemiddelde Nederlander op vakantie

De helft van de Nederlandse huishoudens gaat met de auto op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van Pricewise, een onafhankelijke vergelijkingssite.

Gemiddeld geven we 1.650 euro uit op vakantie, inclusief benzine, verblijfkosten, eten en andere uitgaven. De populairste bestemming is, zoals gebruikelijk, Frankrijk, al zijn het noorden en oosten van Nederland aan een opmars bezig, net als een vakantie naar onze oosterburen, Duitsland.

Nederlanders staan er om bekend dat ze graag spullen uit het vaderland meenemen op vakantie. Een opsomming van de meest meegenomen producten:

–          Wc-papier: 50,8%
–          Koelbox: 48,6%
–          Koffie en/of thee: 40,6%
–          (Af)wasmiddel: 32,1%
–          Eten voor op het vakantieadres: 30,9%
–          Overige dranken voor op het vakantieadres: 27,2%

En hoe de tijd te doden voor de kinderen, tijdens die urenlange, saaie autorit? Daar worden aardig wat hulpmiddelen voor ingezet. De grootste redders blijken filmpjes (55%) en de tablet (53%), maar ook spelletjes en tijdschriften lezen zijn populair (beide 44%). Overigens wordt er in de auto ook massaal naar muziek geluisterd (93,4%). De radio is nog altijd het populairst (68%), op afstand gevolgd door de cd-speler (37%) en de telefonische playlist (18,4%).

Het laatste nieuws