Voetbalelftal tijdens training bestolen van waardevolle spullen

De voetballers van het eerste team van SV Vrone uit Sint Pancras zijn tijdens de training bestolen van al hun waardevolle spullen. Inbrekers forceerden dinsdagavond de deur en namen alles van waarde mee: telefoons, sieraden en portemonnees. Het is niet de eerste keer dat de club het doelwit is van inbrekers.

De daders forceerden de afgesloten deur van het gebouw toen de mannen nietsvermoedend aan het trainen waren. Ze wisten via een sluiproute binnendoor de kleedkamers te bereiken. Daar namen ze werkelijk alles van waarde mee. “De mensen die hier geweest zijn, zijn hier bekend”, zegt voorzitter van de club Jaap de Vries. “Anders hadden ze niet geweten hoe ze op deze manier de kleedkamers konden bereiken. Het zullen geen leden geweest zijn, maar misschien mensen die hier eerder geweest zijn als bezoekers.”

De teamleden hebben aangifte gedaan bij de politie. De politie is ook op de hoogte van de eerdere inbraken en diefstallen. Het is al de vierde keer geweest in korte tijd, zo meldt De Vries. Zo zijn afgelopen weekend de ramen ingegooid en is er ingebroken in de bestuurskamer. De daders hebben toen de kluis opengebroken en computers en printers gestolen. “Het kost je telkens duizenden euro’s. Het is heel naar”, aldus De Vries.

De club heeft na eerdere incidenten veiligheidsmaatregelen genomen. Zo hangen er camera’s bij de kantine. “Die hebben nu helaas niets kunnen vastleggen van de roof. Geen idee wat we nog meer kunnen doen. We willen er ook geen fort van maken.”

 

Het laatste nieuws