Voorman Pegida opnieuw opnieuw in de boeien bij demonstratie Enschede

In het centrum van Enschede is zondag aan het einde van de ochtend veel politie op de been. Locoburgemeester Eelco Eerenberg kondigde donderdag een demonstratieverbod af. Maar er wordt rekening mee gehouden dat toch demonstranten naar de stad komen.

Hoewel het rond het middaguur nog rustig was, heeft de politie wel wat mensen gearresteerd voor diverse feiten. De voorman van van de anti-islamitische organisatie Pegida, Edwin Wagensveld, is bij aankomst in Enschede ook meteen opgepakt, omdat hij volgens de politie ondanks het verbod toch naar de stad is gereisd.

Pegida had al aangekondigd het verbod te negeren. De organisatie wilde evenals Fortress Europe, No Nazi’s in Enschede en Enschede Tegen Racisme protesteren, maar de loco-burgemeester was bang dat vanwege een mogelijke confrontatie tussen rechtse en linkse groeperingen de veiligheid in de stad niet gegarandeerd kan worden.

Enschede is aangewezen als zogenaamd veiligheidsrisicogebied, zodat de politie extra bevoegdheden heeft. Er lopen en fietsen agenten rond. Ook staan er politiebusjes en busjes van de ME klaar. Er zijn digitale borden in de stad geplaatst waarop staat: demonstreren verboden.

Geplaatst door Asje Bello op zondag 18 juni 2017

Het laatste nieuws