Slechtziende Maikel geweigerd bij Burger King om geleidehond

De zeer slechtziende Maikel Bader en Geert Schoormans zijn maandagmiddag geweigerd bij een Burger King in Amsterdam. Dit vanwege de blindengeleidehond die ze bij zich hadden.

“Het komt wel vaker voor dat personeel niet op de hoogte is van de uitzondering die geldt voor geleidehonden,” zegt Maikel tegen Hart van Nederland. “Maar dat zelfs de bedrijfsleider dat niet weet en de politie belt, dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

Toen Maikel weigerde te vertrekken met zijn hond, dreigde de bedrijfsleider van de Burger King bij Bijlmer ArenA de politie te bellen. Die is uiteindelijk niet op de melding afgekomen. De bedrijfsleider sommeerde Maikel en Geert daarop om iets te bestellen en het “dan maar buiten op te eten, of ergens in het restaurant te gaan zitten waar geen andere klanten zijn.”

Reactie Burger King

Op Facebook doet Maikel een boekje open over de manier waarop hij behandeld is. Hij krijgt honderden reacties van mensen die schande spreken over het optreden van Burger King. Inmiddels heeft Burger King schriftelijk gereageerd op zijn bericht op Facebook: “Dit had uiteraard nooit mogen gebeuren! We willen dit dan ook graag nader gaan onderzoeken”.

Maar dat is wat Maikel betreft niet genoeg: “Ze hadden wel even kunnen bellen. En ik vind het onbegrijpelijk dat een zelfs een bedrijfsleider niet van de regels weet. Dan ben je als fastfoodketen gewoon niet goed bezig.”

Burger King heeft inmiddels schriftelijk gereageerd:  “Het beleid inzake gasten met hulpdieren schrijft duidelijk voor dat hulpdieren welkom zijn op alle locaties van Burger King in Nederland. Dit incident wordt momenteel onderzocht, we nemen het heel serieus op en we hebben contact met de franchise, die verder onafhankelijk opereert, om het beleid opnieuw onder de aandacht te brengen en om het personeel te trainen.” 

Het laatste nieuws