Media VS: ‘Trump liet hoeren over bed Obama plassen’

De aankomende Amerikaanse president, Donald Trump, heeft hoeren over het bed van de uittredend president Barack Obama laten plassen. Althans, dat schrijft het Amerikaanse Buzzfeed op basis van documenten van inlichtingendiensten.

Volgens documenten die Buzzfeed heeft gepubliceerd, verbleef Trump tijdens een bezoek in Moskou in de presidentiële suite. Hij zou een aantal prostituees hebben besteld en hen over het bed hebben laten plassen. Hetzelfde bed waar Obama in heeft geslapen.

De bronnen lijken echter behoorlijk vaag. De info zou doorgespeeld zijn via een voormalige medewerker van de Britse inlichtingendienst MI6. Hij zou weten dat de Amerikaanse federale politie FBI weer van Amerikaanse inlichtingendiensten heeft gehoord dat Russische spionnen hier bewijs van zouden hebben.

Internetforum: ‘Wij hebben dit verhaal verzonnen’

Het internetforum 4Chan claimt ook dat een van haar gebruikers het verhaal heeft verzonnen. Die zou dit verhaal en het nep-rapport hebben doorgestuurd aan anti-Trump-strateeg Rick Wilson. “Dat wat ik naar Rick Wilson heb gestuurd, is overgenomen. Ze hebben er alleen een Russische spion bij bedacht”.

Trump heeft woedend gereageerd op de berichtgeving die dus totaal verzonnen lijkt. “Nepnieuws! Dit is één grote politieke heksenjacht!”, aldus de president-elect.

Het laatste nieuws