GEZOCHT: Nieuwe informatie in moordzaak Martien van der Meijs?

De politie heeft nieuwe informatie die mogelijk leidt naar de man die in 2002 in Hilversum Martien van der Meijs heeft gedood.

De gepensioneerde bakker Van der Meijs, toen 72 jaar, werd bijna vijftien jaar geleden in zijn rug gestoken toen hij zijn hond Banjer uitliet. Hij wist nog naar huis te strompelen, maar overleed later in het ziekenhuis. Hij was niet meer aanspreekbaar, dus hij heeft niet kunnen vertellen wat er is gebeurd.

Een coldcaseteam heeft onlangs nieuwe informatie over de mogelijke dader binnengekregen. Van der Meijs zou zijn doodgestoken door een Marokkaanse man die destijds in 2002 in Hilversum woonde. Op de gouden tip staat een beloning van 20.000 euro.

De moord op Martien staat ook op de coldcasekalender. Die zijn in vijf gevangenissen uitgedeeld aan gedetineerden en op die kalenders staan 52 onopgeloste zaken uit het hele land, die veel maatschappelijke onrust hebben veroorzaakt.. De politie hoopt dat de kalenders leiden tot nieuwe tips om zo de zaken alsnog op te lossen. Het gaat om een proef, meldde de politie maandag.

Mensen die meer informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Het laatste nieuws