Bunschotense misbruik-vader van 19 kinderen langer vast

De streng gelovige Henk K. uit Bunschoten, die wordt verdacht van mishandeling van zijn kinderen, moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Ook blijft hij voorlopig vast zitten.

De man moest zich woensdag voor de rechter verantwoorden voor ernstig huiselijk geweld en ontucht met 6 van zijn 19 kinderen. Hem is twee keer poging tot doodslag, mishandeling van zijn kinderen, vrijheidsberoving en seksueel misbruik ten laste gelegd.

Henk K. zou zijn kinderen mogelijk wekenlang opgesloten hebben zonder daglicht, voedsel en toilet. Ook zou hij een dochter seksueel hebben misbruikt en een draaiende motorkettingzaag bij de hals van een zoon hebben gehouden terwijl die op tafel was vastgebonden.

De advocaat van de verdachte heeft echter een heel ander verhaal. Drie dochters van K. zouden zo’n 50.000 euro hebben gestolen van hun vader. Toen K. daarvan aangifte deed, kwamen de beschuldigingen. Een aantal van de 19 kinderen heeft aangifte gedaan van mishandeling, een aantal andere kinderen spreekt die beschuldigingen faliekant tegen. De mishandelingen zouden al eind jaren ’90 zijn begonnen, toen alle betrokken kinderen nog thuis woonden.

Het Openbaar Ministerie had om een onderzoek naar de geestesgesteldheid van de man gevraagd. Ook de moeder van de kinderen is verdacht maar dat onderzoekt loopt nog. Zij zit niet in hechtenis. De volgende zitting bij de rechtbank is woensdag 22 februari.

 

 

Het laatste nieuws