Bergingsbedrijf draait overuren door gladheid

Door de gladheid zijn zaterdagochtend al ruim 300 ongevallen gebeurd. Dat meldt Rijkswaterstaat. Aan het begin van de ochtend kwamen vooral meldingen binnen uit het westen van het land, rond het middaguur was dat verschoven naar het oosten en zuiden, aldus een woordvoerster.

De ongevalsmeldingen volgen daarmee het weerbeeld. Zaterdagochtend trok een ijzelgebied van west naar oost, waardoor de wegen spekglad werden. Daarna is het in het westen gaan dooien.

Met het groeiende aantal ongevalsmeldingen wordt het ook drukker voor de bergingsbedrijven door heel Nederland. Zo ook voor bergingsbedrijf Collewijn in Utrecht. Hart van Nederland sprak zaterdagochtend met eigenaar Harry Collewijn: “We hebben de piek nu wel gehad, het begint in de loop van de ochtend weer iets rustiger te worden. Maar we hebben sinds 4.00 uur vanochtend al loopt het storm. Normaal beginnen we in het weekend om 9.30 uur, maar ik was vanmorgen al om 7.00 uur op de zaak aanwezig. Het gaat vooral om blikschade wat er bij ons binnenkomt.”

Het laatste nieuws