Aanhoudingen in heftige overvalzaak uit 2009

De politie heeft dinsdagmiddag twee aanhoudingen verricht voor een gewelddadige overval in mei 2009. Dirk Kerseboom en zijn toenmalige vriendin werden toen in een chalet op een camping in Schaijk overvallen door twee mannen. Dirk raakte bewusteloos en zijn vriendin werd verkracht.

De overval vond plaats op het park De Landerije. Nadat de daders de woning waren binnen gedrongen, mishandelden ze Dirk en zijn vriendin. De inboedel van het huis werd compleet vernield en toen de daders er uiteindelijk vandoor gingen, namen ze ook nog diverse spullen mee. De slachtoffers hebben maanden in angst geleefd.

De politie startte destijds een groot onderzoek. Dat leidde later tot meerdere aanhoudingen, onder meer van de nu opgepakte 28-jarige Eindhovenaar. Hij werd toen niet veroordeeld voor betrokkenheid bij de overval. Wel werden twee anderen veroordeeld voor heling van de meegenomen spullen.

Eind vorig jaar kwam bij de politie extra informatie binnen over deze zaak. Daarmee is het rechercheteam direct aan de slag gegaan en dat onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van twee broers van 26 en 28 jaar uit Eindhoven. Ze worden verhoord en de politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen.

Het laatste nieuws