Buren in Deventer straat met verwilderde tuintjes ‘aan schandpaal genageld’

Bewoners van de Bereklauw in Deventer schrokken zich rot toen ze een brief van woningcorporatie Ieder1 kregen, met daarop een lijst met foto’s van verwilderde voortuintjes in hun straat.

Op deze manier probeerde de corporatie de buren aan te sporen om hun voortuinen netjes bij te houden. “Het lijken we Stasi-praktijken”, zegt een boze Iris Wegener. Ze staat niet zelf op de lijst maar vindt de werkwijze van Ieder1 walgelijk. “We worden aan de schandpaal genageld. Ik voel me in mijn privacy aangetast.”

Woordvoerder Michael Haase van Ieder1 wil alleen schriftelijk op de zaak reageren. De volledige reactie:

“Het is niet onze bedoeling mensen ten overstaan van anderen in een kwaad daglicht te stellen. Wij vragen onze huurders die een tuin hebben om deze goed te onderhouden. Dat staat ook in de huurvoorwaarden. Als we meerdere klachten krijgen over verrommeling in de straat kan het zijn dat we bellen, langsgaan, of met de bewonerscommissies in gesprek gaan over wat we kunnen doen om verbeteringen te realiseren. Nu is dat met een algemene brief gebeurd waarin foto’s van tuinen uit de straat als voorbeeld zijn gebruikt. De intentie van de brief, daar staan we achter; een leefbare buurt is het doel. Of we dat op deze manier blijven doen, dat zullen we nog bekijken.”

Het laatste nieuws