Winkeleigenaar mishandeld bij plofkraak Kerkdriel

Na een plofkraak op een pinautomaat in een winkel in Kerkdriel is in de nacht van zondag op maandag een grote brand uitgebroken. Enkele tientallen omwonenden moesten hun huizen verlaten en zijn opgevangen in het gemeentehuis.

De brand sloeg over naar een naastgelegen pand van Het Kruidvat. Ook de Hema en een groentewinkel stonden vol rook. De brandweer heeft omstreeks 08.30 uur het sein brand meester gegeven.
Helaas waren negen katten in het pand aanwezig die naar alle waarschijnlijk allemaal dood zijn.

De kraak vond omstreeks 04.00 uur plaats in een filiaal van The Read Shop Express aan het Monseigneur Zwijsenplein en ging gepaard met een luide knal. Toen een man ging kijken wat er aan de hand was, waren de daders nog bezig de pinautomaat uit een winkel te stelen. Daarop volgde een vechtpartij. De man raakte hierbij gewond.

De daders wisten in een donkere Audi te ontsnappen, liet de politie weten. De vluchtauto is inmiddels teruggevonden in de Sint Annatroonstraat. Hij is niet in brand gestoken. De technische recherche is onderweg om sporen veilig te stellen. Aan de wagen zit een staalkabel. Daarmee is waarschijnlijk de voordeur van de zaak geforceerd.

Het laatste nieuws