Voetbalfeest Badhoevedorp ontaardt in grote vechtpartij

Een aantal feestgangers ging zondagavond ruw met elkaar op de vuist tijdens de afsluiting van het grote voetbalfeest bij de club Pancratius in Badhoevedorp.

Tijdens een optreden van Yes-R slaat de vlam in de pan als er een biertje door de lucht vliegt en een argeloze feestvierder raakt. Op videobeelden, gemaakt door een omstander, is te zien hoe rake klappen worden uitgedeeld, eerst in de feesttent, daarna buiten. De organisatie en de beveiliging moeten tussenbeide komen, maar het kost ze erg veel moeite om de vechtersbazen onder bedwang te houden.

Het feest bij Pancratius wordt jaarlijks gevierd ter afsluiting van het seizoen. Overdag zijn er toernooien en ‘s avonds treden bekende en minder bekende artiesten op in een grote feesttent. Toen het misging bij Yes-R werd het feest meteen stopgezet om escalatie te voorkomen.

Voorzitter Harry den Arend vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd: “Dit feest is voor de Pancratius-familie. Alle spelers en oud-spelers mogen meedoen en nemen dan ook buitenstaanders mee. Dat willen we juist graag, maar als het dan zo uit de hand loopt krab je je toch achter de oren.” Overdag waren er al problemen met een team met een aantal onbekenden. “Er deed een team mee dat we een aantal keer tot de orde moesten roepen. Mogelijk zijn zij ook betrokken bij de vechtpartij later in de avond. Sommige mensen zouden hebben gezien dat er mensen met Satudarah-tattoo’s waren.”

Het laatste nieuws