Speuren naar jonge ottertjes in Giethoorn

De afgelopen twee weken zijn er twee moederotters doodgereden in het Drentse Meppel en het Overijsselse Giethoorn. In een straal van een kilometer rondom de plekken wordt nu een grote zoektocht gehouden naar hun kroost. Zonder hulp overleven ze niet.

Een klein succesje is al geboekt. Een van de vier jonge ottertjes is gevonden door rietteler Albert Jan Settel. Hij hoorde een piepend geluid en dacht dat er iets mis was met de motor van zijn trekker. Eenmaal uitgezet bleek het geluid uit de sloot te komen. “Een zielig beestje, ze zag er uit alsof ze het zat was,” zegt Settel. De rietteler behaalde een nat pak, maar het beestje was gered.

De kleine otterwees is vernoemd naar Albert, haar naam is Albien. Ze logeert in de opvang RietNymf in het Friese Munnekeburen. “Albien is ontzettend schuw, maar kerngezond,” aldus Auke Kuiper, verzorger bij de opvang.

Boswachter Ronald Messemaker hoopt dat het broertje of zusje van Albien snel gevonden wordt. Ook is hij hard op zoek naar de twee otterwezen die ergens bij Meppel moeten ronddolen.

Het laatste nieuws