Spannende dagen voor boerengezin in Swifterbant; blijft vogelgriep weg?

Nog vóór de ophokplicht werd afgekondigd, had ‘t boerengezin Franken uit het Flevolandse Swifterbant al een afzetlint gespannen op het erf.  Niemand komt ongemerkt bij hun kippen. Twee keer eerder moesten de kippen geruimd worden, ondanks de getroffen voorzorgsmaatregelen.

Boer Pieter Franken is als de dood dat zijn bedrijf wederom getroffen wordt door de vogelgriep. De eerste keer was toen hij nog gevestigd was in Barneveld, in 2003. Later in 2014 was het helaas weer raak, in Swifterbant. Beide keren hebben diepe indruk gemaakt en de familie doet er dan ook alles aan om besmetting te voorkomen. “Ondanks dat het vorige keren niet heeft mogen baten, doen we er ook dit keer weer alles aan om te zorgen dat de kippen niet ziek worden en nemen we alle nodige voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat de vogelgriep hier weer uitbreekt”, aldus Karina Franken.

Maar gerust is het gezin er niet op. “Het zijn spannende dagen, maar in ieder geval kunnen we tegen onszelf zeggen dat we er ook dit keer weer alles aan gedaan hebben om besmetting te voorkomen”.

 

Het laatste nieuws