Nederland pakt 22e Europese honkbaltitel

De Nederlandse honkballers zijn zondagavond Europees kampioen geworden. In Hoofddorp werd Spanje verslagen in de verlenging.

Nederland kwam op het veld van de Hoofddorp Pioniers al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong tegen Spanje. Daarna veranderde het Zuid-Europese team van werper, waarna Nederland moeite had om de honken nog te bereiken.

Toch leek er door de vroeg voorsprong lange tijd geen vuiltje aan de lucht, totdat de Spanjaarden in de zesde inning toesloegen. Jesus Fernando Martinez sloeg een homerun met een van de honken bezet, waardoor Spanje op gelijk hoogte kwam. Dit bleef tot het einde van de negende, en dus laatste reguliere inning.

Tiende inning

De tiende inning bleek de enige extra inning die nodig was. Nadat het de Nederlandse honkballer lukte op Spanje van scoren te houden, sloeg Yurendell de Caster de winning honkslag met alle honken bezet.

Het is de 22e keer dat Nederland Europees kampioen is en is daarmee de recordhouder. De grootste aartsrivaal van Nederland is Italië, sinds 1969 wonnen alleen deze twee landen de Europese titel. Italië kwam dit toernooi niet verder dan een bronzen medaille.

Het laatste nieuws