Alkwin Kollege viert coming out day

Op 11 oktober is het elk jaar wereldwijde Coming Out Day. Op deze dag moet worden benadrukt dat iedereen, ongeacht zijn geaardheid, zichzelf moet kunnen zijn. In heel Nederland worden regenboogvlaggen gehesen om de groep homo’s, bi’s, transgenders en in dubio’s hierin bij te staan. Medewerkers en leerlingen van het Alkwin Kollege nemen een dag als deze erg serieus en willen dat iedereen zich op hun school thuis kan voelen.

De school voor havo en vwo-leerlingen verzamelde allerlei persoonlijke verhalen omtrent de problematiek rond geaardheid en bundelde deze in een boekje. De leerlingen en medewerkers gaan vervolgens op Coming Out Day rond de klassen om hun persoonlijke verhaal dapper toe te lichten.

‘Gay Straight Alliance’

Leerlingen van het Alkwin Kollege waren al eerder actief om een veilig klimaat te verwezenlijken voor iedereen op school. Zo richtte Jasper uit de zesde klas, die onlangs zelf uit de kast is gekomen, een ‘Gay Straight Alliance’ (GSA) op. Een GSA is een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. Iedereen kan zo’n netwerk opstarten op zijn eigen school met wat steun van COC-Nederland.

Het laatste nieuws