Aangifte tegen geitenhouder wegens Q-koorts

Voor het eerst sinds de grote Q-koortsuitbraak in 2007 doen slachtoffers aangifte tegen een geitenboer. Slachtoffer Chris Scuric (31) en nabestaanden van de overleden Joep van der Linden (20) hebben de boer aangeklaagd voor onder meer dood door schuld.

Chris Scuric is het zat dat de geitenhouder blijft ontkennen iets fout te hebben gedaan toen bekend was dat zijn bedrijf besmet was met het virus. “Het wordt tijd dat de geitenhouder zich voor de rechtbank moet verantwoorden.”¬†Chris verwijt de boer dat hij medewerkers en bezoekers van de boerderij in aanraking liet komen met de geiten, terwijl de besmetting al bekend was.

Chris is zelf in 2009 besmet geraakt met Q-koorts, via zijn zus die hulpboer was op de geitenboerderij. De gevolgen van de ziekte hebben zijn leven drastisch veranderd. Zijn studie aan de TU/Eindhoven is stopgezet en een fulltimebaan kan hij niet aan. “Maar ik heb verder een fijn leven, er zijn mensen veel zieker of zelfs overleden aan de ziekte. Toch blijft de vraag spelen of ik ook ziek was geworden als de boerderij eerder maatregelen had genomen.”

 

Het laatste nieuws