Ricardo wil blijven leven dankzij extra aandacht artsen

Ricardo Lockhorst heeft besloten ondanks zijn ernstige vorm van tinnitus geen einde aan zijn leven te maken. Reden hiervoor is extra aandacht vanuit de medische wereld na zijn oproep eerder in Hart van Nederland.

“Het gaat nog niet beter met mij, de piep is nog altijd niet minder, maar mijn arts helpt me nu om met de piep om te gaan”, laat Ricardo weten. Door zijn tinnitus heeft hij een extreme vorm van oorsuizen, waarbij hij de hele dag een luide piep hoort. Het is zo erg dat hij in eerste instantie had besloten om voor het einde van dit jaar euthanasie te plegen, en vrouw en dochter achterlatend.

“Dankzij de uitzending word ik nu bij een osteopaat behandeld en ik begin binnenkort met Body Stress Release”, vertelt de 4o-jarige man uit Zelhem. “Ik ben dusdanig hoopvol dat ik de euthanasie bij de levenseindekliniek heb uitgesteld.”

UWV blijft dwarsligger

Ricardo blijft wel problemen hebben met het UWV. Volgens de uitkeringsinstantie kan Ricardo, die vanwege de piep zelfs een einde aan zijn leven wilde maken, best nog gewoon werken. Het gevolg was dan ook dat hij geen recht had op een uitkering en in de financiële problemen is gekomen.

“Het is nog altijd geen politiek agendapunt, dus ik heb nog niet al mijn doelen bereikt”, concludeert een strijdbare Ricardo. Hij zit nu op Facebook in een groep met zo’n tweehonderd andere tinnituspatiënten. “Daar heb ik veel steun aan. Toen ik jaren geleden in zo’n groep zat, besloten veel van hen een einde aan hun leven te maken, nu voel ik een veel positievere sfeer.”

“Ik wil ook alle kijkers van Hart van Nederland bedanken omdat ze me zo goed verder hebben geholpen”, sluit Ricardo af.

Hierboven is de reportage over Ricardo van 8 september te zien. Vanavond om 22.30 uur spreken we hem opnieuw.

Het laatste nieuws