Onno (17) bouwt kart met straalmotor

De 17-jarige Onno Wijnberg uit Gameren wil voor een schoolwerkstuk een kart bouwen met straalmotor. Alle onderdelen zijn binnen en dus kan de bouw beginnen, althans. Als de school toestemming geeft.

Onno sleutelde al vanaf jonge leeftijd aan grasmaaiers, scooters en auto’s. “Ik heb bijna alle onderdelen binnen en de kart staat klaar, het is nu toetsweek en vanaf volgende week kan ik er elke dag aan werken”, vertelt hij.

Maar hoe kom je op het idee om een kart met straalmotor te bouwen? “Ik zag op internet een modelbouw van een straalmotor, toen heb ik dat plan bedacht en een vrachtwagenturbo geregeld. De kart en onderdelen staat in de schuur en bouwtekening heb ik in mijn hoofd.”

Onno is enthousiast en kan niet wachten om te beginnen met de bouw van zijn kart, maar de school is toch minder enthousiast. Een kart met een straalmotor brengt risico’s met zich mee en uiteindelijk is de school wel verantwoordelijk voor de veiligheid. Bijkomend probleempje is het testen van de kart, want waar test je kart die misschien wel 130 kilometer per uur haalt?

Het laatste nieuws