Grote manifestatie voor eerlijk kinderpardon

De internationale organisatie Defence for Children organiseert woensdag een grote manifestatie op Het Plein in Den Haag. Samen met een aantal burgemeesters en een groepje uitgeprocedeerde kinderen strijden zij voor een eerlijk kinderpardon.

Twee jaar geleden trad het pardon in werking, maar sindsdien zitten nog steeds honderden kinderen in onzekerheid. Ze zijn geboren en getogen in Nederland, maar zouden niet voldoen aan bepaalde criteria en krijgen daarom geen vergunning.

Bijvoorbeeld de 10-jarige Doritty. Ze woont al haar hele leven in Den Haag en zou het verschrikkelijk vinden om ‘terug’ te moeten naar Ghana: het land dat ze zelf nog nooit heeft gezien, maar waar haar moeder vandaan komt. Ook de illegaliteit is moeilijk voor haar, omdat ze veel dingen niet kan doen die voor andere Nederlandse kinderen heel normaal zijn.

Samen met een aantal andere uitgeprocedeerde kinderen overhandigt Doritty wekkers aan Tweede Kamerleden. Deze staan symbool voor de tikkende tijd, het wakker schudden van de politiek en de beëindiging van hun slapeloze nachten.

Het laatste nieuws