‘Golden Earrings’ verdwijnt van de muur

Al jaren prijkt de tekst ‘Golden Earrings’ op een huis op de kruising Verburghlaan/Jan Barendselaan in Poeldijk. Door een noodzakelijke restauratie van de verouderde gevel dreigt deze nu te verdwijnen. Voor muziekliefhebbers en fans van de band zou dit een drama zijn.

De tekst staat er al lange tijd en de meesten in de omgeving kennen het stuk muur. Waarschijnlijk is dat de tekst voor 1969 geplaatst is, omdat de naam van de band daarna veranderde in ‘Golden Earring’, zonder ‘s’.

Eigenaren van het huis Angelique Belt en Ton Visser geven aan dat de vervallen muur vervangen moet worden. “Het lekt en de muur moet nodig gesaust worden. De tekst kan dus niet blijven staan”, aldus Ton. Aan het einde de maand zal de muur gerestaureerd worden.

Jaap Schut van het Rock Art Museum vindt dat het stuk muur behouden moet blijven. “Golden Earring is nog steeds de grootste band uit onze geschiedenis”, zegt hij. Daarom stelt Jaap voor het stuk muur er uit te zagen en in het Rock Art Museum te plaatsen. De eigenaren van het pand vinden dit een prima oplossing, zolang het door het museum bekostigd wordt.

Het laatste nieuws