OM scheldt flitsboete om hartfalen kwijt

De boete die Dennis Groenendijk uit Papendrecht kreeg nadat hij geflitst was op de Maasboulevard in Rotterdam is kwijtgescholden. De rolstoelbus van Dennis, met daarin zijn dochter Anouk die dringend medische zorg nodig had, werd begeleid door politie en een ambulances en bestuurd door een ambulancebroeder.

Dennis moest een boete van 76 euro betalen, omdat er te hard is gereden met zijn bus. Zijn dochter Anouk moest met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden vanwege acuut hartfalen en daarbij is de snelheidsnorm overtreden. Dennis heeft bij het krijgen van de boete direct contact opgenomen met het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) om de situatie uit te leggen.

De foto waarop te zien is dat er een ambulance en een politieauto de rolstoelbus begeleiden moest toch voldoende zijn om de officier van justitie te overtuigen van het feit dat de situatie levensbedreigend was, maar niets bleek minder waar. De situatie van Anouk werd door de ambulancemedewerkers als levensbedreigend beoordeeld, maar toch besloot de officier van justitie zonder kennis van het medische dossier dat de situatie niet ernstig genoeg was.

Het verhaal deed veel stof opwaaien en Dennis kreeg veel steunbetuigingen nadien, maar nu komt het toch nog goed. Met Anouk gaat het inmiddels weer beter en de officier van justitie heeft de boete nu dus alsnog nietig verklaard.

Het laatste nieuws