Petitie Fietsersbond: scooters op de rijbaan

De Fietsersbond biedt maandag vertegenwoordigers van de Tweede Kamer een petitie aan tegen scooteroverlast op het fietspad. De bond wil dat de Tweede Kamer Amsterdam toestemming verleent om scooters van het fietspad te weren.

Het is een grote ergenis voor fietsers: langsscheurende scooters op het fietspad. In Amsterdam gebeuren er talloze ongelukken met scooters op het fietspad en daarom dus geen scooters meer op het fietspad, als het aan de gemeente Amsterdam ligt.

Annelies Rigter (64) kan erover meepraten. “Een brommerrijder kwam mij met een rotgang tegemoet, hij wilde mij passeren maar schatte het niet goed in waardoor ik viel. Hij is niet gestopt en liet mij liggen. Daar heb ik wel een dubbele klap door gekregen.” Annelies liep een dubbele enkelbreuk op bij het ongeluk en steunt de petitie.

Minister Schultz heeft al laten weten dat zij Amsterdam toestemming verleent om scooters te weren van de fietspaden. Donderdag 9 oktober bespreekt de Tweede Kamer de brief van minister Schultz waarin zij de gemeente Amsterdam hiervoor toestemming verleent.

Vanavond in Hart van Nederland om 19.00 uur een uitgebreide reportage van scooteroverlast in de hoofdstad.

Het laatste nieuws