Opmerkelijke dansvoorstelling over kanker

Richelle Laurijssen overleed in 2009 op 16-jarige leeftijd aan kanker. Tijdens haar gevecht tegen deze verschrikkelijke ziekte begon ze nog een gevecht. Het woord ‘kanker’ moest verdwijnen als scheldwoord. Vijf jaar later wordt aan haar gedacht met een speciale dansvoorstelling over kanker.

Ze startte de stichting Rilax en begon met de grote campagne ‘Kanker verziekt je taal’. Na haar dood werden ook anderen door het verhaal van Richelle gegrepen. Zo ook Annemieke Bais uit Ermelo, zij zette de dansvoorstelling op. Annemieke kent het verhaal van Richelle. Bovendien gaf ze regelmatig les op middelbare scholen en hoorde daar verhalen van kinderen die met kanker in aanraking kwamen.

Annemieke haar eigen vader kreeg ook kanker.  Ze wilde iets doen om de rouwverwerking voor leeftijdsgenootjes makkelijker te maken en om het verhaal van Richelle te blijven vertellen. De dansvoorstelling die zij opzette is daarom gebaseerd op Richelle maar herkenbaar voor iedereen die met de ziekte te maken krijgt.

 

Het laatste nieuws