Aalt radeloos na verliezen aangepaste viool

Aalt van de Beek is ten einde raad. Na een optreden in Ahoy Rotterdam verloor de gehandicapte muzikant zijn instrument op de parkeerplaats.

De viool uit 1937 is speciaal aangepast zodat Aalt er op kan spelen. Hij zit in een rolstoel en kan een normale viool niet onder zijn kin houden. Zo’n 15 jaar geleden kreeg hij het instrument van zijn muziekleraar. De muzikant heeft geen geld om een nieuwe te kopen.

Aalt heeft een behoorlijk aantal optredens en cd-opnames moeten annuleren. Hij verdient niet alleen zijn inkomen met de viool, hij is ook erg gehecht aan het instrument. Volgens vrienden staat het leven van de muzikant op zijn kop.

Het instrument is per ongeluk achtergelaten op de parkeerplaats van restaurant Café Champs Elysees aan de Gooilandsingel in Rotterdam. Dit gebeurde toen Aalt in de auto werd geholpen door een vriend. De viool zat in een rechthoekige, blauwe kist. Gehoopt wordt dat de vinders zich alsnog melden.

Vanavond om 19.00 uur een uitgebreide reportage over Aalt. Mensen die meer tips hebben over de viool kunnen naar de redactie mailen via hart@sbs.nl.

Het laatste nieuws