‘Vrienden van Tom’ verdacht van fraude

Justitie verdenkt de oprichters van de stichting ‘Vrienden van Tom’ van grootschalige fraude. Voor 800.000 euro zou zijn gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten, belastingen en door witwassen. Dat meldt Omroep Flevoland.

De oprichtster, Yvonne B., die haar stichting naar haar moeilijk opvoedbare zoon Tom vernoemde, zamelde jarenlang geld in voor de stichting. In 2009 werkten internationale en nationale sterren belangeloos mee aan een groot benefietevenement in de Heineken Music Hall. B. deed voorkomen dat het geld bestemd was voor de bouw van een huis voor kinderen met een niet te behandelen gedragsstoornis. In werkelijkheid, oordeelde justitie vrijdag, stak ze het geld in eigen zak.

Naast de 46-jarige Almeerse is ook een 34-jarige stichtingsgenoot verdachte in de zaak. Ze vergaarden het enorme bedrag door onder meer ‘adviezen’ over omgang met pgb-gelden te geven aan andere ouders. Maar ook met de verkoop met een boek over B’s zoon Tom.

De stichting ’Vrienden van Tom’, is vrijdag failliet verklaard. De rechter-commissaris besloot het voorarrest van B. met negentig dagen te verlengen en dat van de 34-jarige medeverdachte met dertig dagen.

Onze redactie van Hart van Nederland is op zoek naar gedupeerden en bekenden van Yvonne B. en de stichting ‘Vrienden van Tom’. Je kunt ons bellen op 020-8007777 of bereiken per mail o.v.v. je naam en telefoonnummer naar hart@sbs.nl.

Het laatste nieuws