Politie trekt Amber Alert vermiste broertjes in

De politie heeft het Amber Alert voor de vermiste broertjes Ruben en Julian donderdagochtend rond 11.45 uur ingetrokken. Reden hiervoor is dat de alarmeringsfase waarvoor het alert bedoeld is, nu voorbij is. De zoektocht naar de broertjes gaat onverminderd door.

De politie zoekt ook in het Julianakanaal. Dat ligt naast het Bunderbos en gebeurt volgens de politie puur om ‘niets uit te sluiten’. Met sonar apparatuur wordt de bodem van het kanaal afgezocht.

Inmiddels trekt de vermissing ook buitenlandse media-aandacht. Belgische, Duitse en Franse media zijn in het gebied neergestreken om verslag te doen van de massale zoektocht. Ook trekt de zaak veel ‘ramptoeristen’, die massaal naar het gebied komen om te kijken wat er gebeurt.

Dinsdagnacht zochten zogenoemde combat trackers van het Korps Mariniers al in Doorn naar de broertjes van 7 en 9 jaar oud. Nadat de politie de actie verlegde naar het Limburgse Bunderbos, zette Defensie daar woensdagavond 30 landmachtmilitairen van 41 Pantsergeniebataljon en 8 combat trackers in. De laatsten speuren zijn getraind in het herkennen van minutieuze veranderingen in de natuurlijke omgeving. Zo zijn ze alert op voetsporen en afwijkingen in het landschap.

De kinderen zijn maandagavond voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze bij hun vader. Hij heeft zelfmoord gepleegd en werd dinsdag dood aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat. Een zoektocht daar leverde dinsdag niets op.

Het laatste nieuws