Oceaanroeier Ralph Tuijn weer op weg

Oceaanroeier Ralph Tuijn heeft zijn poging om als eerste soloroeier de Indische Oceaan over te steken hervat. Een van de organisatoren van het project, Trifinance, heeft maandag bekendgemaakt dat Tuijn zondag vertrokken is vanaf de Cocoseilanden.

In oktober strandde hij hier omdat er hevige orkanen aan dreigden te komen op zijn route. Daarvoor ging zijn tocht ook niet zonder slag of stoot. In juli moest hij door technische problemen een eerdere poging afbreken. Hij had toen net 155 kilometer afgelegd. Tijdens zijn tweede poging kreeg hij te maken met tegenslagen als sterke stromingen en golven van tien meter hoog. Zijn GPS-systeem viel ook nog eens uit waardoor hij moest navigeren met behulp van een kompas en de sterrenhemel.

Nu is hij vol goede moed begonnen aan het laatste deel van zijn roeitocht. Hij hoopt over drie maanden de kust van Afrika te bereiken.

Tuijn roeide eerder de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan over. “De Indische Oceaan moet de bekroning worden van deze unieke trilogie”, aldus Trifinance. Slechts twee andere roeiers hebben ooit alle drie de oceanen op aarde bedwongen.

Het laatste nieuws