Maaltijdenblog van Amsterdamse enorme hit

De 23-jarige oud-studente Leonie ter Veld uit Amsterdam is op Facebook binnen een aantal dagen ongekend populair geworden met haar ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet’-blog. Leonie plaatst dagelijks foto’s en recepten van gerechten en beschrijft hoe de maaltijden thuis nagemaakt kunnen worden. De Amsterdamse laat dinsdag weten dat haar pagina binnen 48 uur gewaardeerd is met 15.000 likes.

Facebookend Nederland zit thuis letterlijk en figuurlijk te smullen van Leonie’s maaltijden. Op haar pagina staan allerlei uiteenlopende gerechten. Van kruidige kippenboutjes tot fruitsalades, wraps en luxe broodjes. Ook de vegetariërs kunnen hun hart ophalen met recepten voor vegetarische sushi, uitgebreide vleesloze noedelgerechten en Aziatische schotels gevuld met groenten.

Hoewel Leonie tegenwoordig niet meer studeert, maar gewoon aan het werk is, maakt ze nog steeds ‘dezelfde gerechten als toen ze studeerde’. “Mensen denken dat ik goed kan koken, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Ik maak altijd simpele gerechten”, vertelt Leonie dinsdag. De keukenprinses laat dinsdag weten niet te snappen hoe haar pagina opeens zo populair is geworden.

Leonie’s Facebookpagina is sinds september 2011 in de lucht en heeft in totaal al bijna 25.000 likes ontvangen. Dat het meisje maandag haar pols heeft gebroken houdt haar niet tegen. “Dan moet ik maar éénhandsgerechten maken, in plaats van eenpansgerechten”, aldus Leonie.

Benieuwd geworden naar de gerechten van Leonie? Deze kun je hier vinden.

 

Het laatste nieuws