Einde aan krabbelen en tikken

Nooit meer krabbelen, je profiel pimpen of iemand tikken. Vanaf maandag behoort social netwerk Hyves tot het verleden. In de hoogtijdagen had Hyves meer dan 10 miljoen gebruikers, maar toch verloor de Nederlandse site het van zijn Amerikaanse concurrent Facebook. Vrijdag is de laatste dag dat leden hun foto’s en berichten van de site kunnen downloaden. De die-hard fans doen dat met met pijn in hun hart.

Een Hyvesfan in hart en nieren is Petra uit Middelburg. Ze begon in 2006 met Hyves en ontdekte al snel de lol van het hebben van groepshyves. In haar hoogtijdagen beheerde ze negentig van deze groepen. Bijvoorbeeld die van de Rolling Stones en Buurman en Buurman. Die sites hadden zo’n 50.000 leden.

“Hyves was altijd mijn kindje”, zegt Petra. Ze ontving wel eens een presentje voor haar activiteiten en is ook weleens langsgeweest bij het hoofdkantoor. Dat Hyves nu verdwijnt vindt ze heel  jammer. “Ik heb de eerste dagen zitten janken, ik deed er zoveel mee.” Facebook vindt ze niet zo kleinschalig en minder overzichtelijk. “Een Rolling Stones Hyves bestaat allang op Facebook”, aldus Petra.

Hyves werd opgericht in 2004. Op het hoogtepunt in 2009 had de site bijna 10 miljoen gebruikers. Vanaf maandag is Hyves een gamessite.

Bekijk vrijdag om 19.00 uur een reportage over Hyves bij Hart van Nederland en een interview met Hyves-fan Petra.

Het laatste nieuws