Roken kan echt niet meer

KWF Kankerbestrijding start maandag een nieuwe campagne tegen roken. ‘Roken kan echt niet meer’ is de boodschap en de focus wordt dan ook gelegd op het feit dat driekwart van de Nederlanders níét rookt.

Roken is inmiddels minder cool dan tien jaar geleden. 63 procent van de jongeren geeft aan niet-rokers stoer te vinden. Tien jaar geleden deelde slechts 49 procent van de jongeren deze mening. De afgelopen decennia is het aantal rokers in ons land drastisch afgenomen. In 1958 rookte 60 procent van de Nederlanders en tegenwoordig is dat nog maar 25 procent.

Nederland is dus op de goede weg, maar ook de laatste rokers moeten stoppen met deze slechte gewoonte vindt het KWF. Eén op de twee rokers overlijdt (vroegtijdig) aan de gevolgen van roken en één op de vier sterft voor zijn 65e. Jaarlijks kost roken aan bijna 20.000 mensen in ons land het leven. Daarom wordt deze campagne ingezet.

Het KWF roept niet-rokers op om uit te dragen dat deze slechte gewoonte niet meer van deze tijd is. Zij worden gevraagd de zin Roken is zóóó…. af te maken op www.rokenkanechtnietmeer.nl. Verschillende bekende Nederlanders onder wie Gigi Ravelli en Gordon zetten zich in voor de campagne.

Het laatste nieuws