Loverboy veroordeeld tot 1 jaar cel

Een 22-jarige loverboy is afgelopen vrijdag in Den Haag veroordeeld tot één jaar cel voor mensenhandel, mishandeling en bedreiging. De man dwong zijn 19-jarige vriendin tot prostitutie.

De moeder van de 19-jarige heeft eind vorig jaar contact gezocht met de politie, omdat haar dochter vaak onder de blauwe plekken zat. Daarnaast had zij van een buurman te horen gekregen dat hij het meisje in een bekende Haagse prostitutiebuurt had gezien.

De politie is toen een onderzoek gestart en kwam erachter dat het meisje een relatie had met de 22-jarige man. Zij bleek in de prostitutie te werken en zwaar onderdrukt, mishandeld en uitgebuit te worden door de 220jarig.

Begin december is de man opgepakt en agenten hebben een lang gesprek gevoerd met zijn vriendin. Zij beweerde dat hij haar als zijn geliefde behandelde en dat ieder koppel wel eens ruzie heeft. Ze wilde geen aangifte tegen hem doen. Omdat er toch voldoende bewijs was dat de 22-jarige strafbare feiten had gepleegd, heeft het Openbaar Ministerie besloten hem ambtshalve te vervolgen.

Het laatste nieuws