Gemeenteraad Emmen akkoord met nieuw dierenpark

De gemeenteraad van Emmen is maandagavond akkoord gegaan met de verhuizing en nieuwbouw van Dierenpark Emmen. Het project, dat in totaal ruim 200 miljoen kost, kon uiteindelijk rekenen op een ruime meerderheid.

De raadsvergadering was het sluitstuk van een lange discussie in de Drentse stad over de toekomst van de dierentuin. Die werd in de jaren 90 meer dan eens uitgeroepen tot mooiste en modernste van Europa, maar verkeert nu al jaren in financieel zwaar weer. Vorig jaar kon de gemeente Emmen een faillissement op het nippertje afwenden door het dierenpark een overlevingskrediet te verstrekken.

Tegenstanders vrezen dat het project de gemeente vele miljoenen euro’s zal kosten, omdat het nieuwe dierenpark volgens hen nooit rendabel is te krijgen. Ook het onderzoeksbureau Twijnstra Gudde waarschuwde vorige week voor een mogelijk fiasco, omdat de financiële onderbouwing ‘zeer pril zou zijn’.

Volgens het gemeentebestuur is een nieuwe dierentuin van groot belang voor de werkgelegenheid van Emmen en zijn alle risico’s gewogen. De plannen zijn tot op de vierkante millimeter bestudeerd, aldus wethouder Bouke Arends (PvdA).

Bron: ANP

Het laatste nieuws