Den Bosch is het meest gastvrij

Den Bosch lijkt onverslaanbaar als het aankomt op gastvrijheid. Voor de derde keer op rij is de stad uitgeroepen tot de Meest Gastvrije Stad van Nederland. Breda is op de tweede plaats geëindigd en Maastricht op de derde.

De prijs is woensdag uitgereikt op het gemeentehuis van Den Bosch. De uitreiking vond daar plaats, omdat de stad vorig jaar ook al de titel in de wacht sleepte.

In totaal werd in 21 steden onderzoek gedaan naar de gastvrijheid. Overal werd gekeken hoe de stad scoorde op de onderwerpen Vriendelijkheid & Veiligheid, Bereikbaarheid & Informatie, Stad & Architectuur en Horeca & Vrije tijd. Het onderzoek is gebaseerd op diepte-interviews aan de hand waarvan de enquêtes zijn opgesteld. De representatieve steekproef bestond uit 8.000 personen en 381 enquêtes per stad.

De andere steden die onderzocht zijn op gastvrijheid zijn Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, ’s-Hertogenbosch, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zoetermeer, Zwolle.

Verslaggever Casper van der Kruit (@CasperHVNL) zoekt vandaag uit wat Den Bosch de grote winnaar maakt en wat de eeuwige tweede, Breda, moet doen om toch eens op de eerste plaats te komen. De reportage is vanavond te zien in onze late editie.

Het laatste nieuws