Ledematen slachtoffers Tripoli op Islamitische begraafplaats

Ledematen van slachtoffers van de vliegramp in Tripoli liggen begraven op een Islamitische begraafplaats in Libië. Nabestaanden zijn hierover achteraf geïnformeerd door Buitenlandse Zaken. 

Secretaris-Generaal Ed Kronenburg laat weten dat de ledematen niet geïdentificeerd konden worden en dat autoriteiten deze daarom met respect hebben begraven op de begraafplaats in Tripoli. Hart van Nederland sprak met nabestaanden Lucien Bijl en zijn zus Nicole. ‘Wij zijn geschokt dat we pas achteraf hierover zijn ingelicht.’ Ook de afronding van het onderzoek na de oorzaak van vliegramp lijkt nog lang niet in zicht. Vrijdag kwam opnieuw het bericht naar buiten dat de situatie in Tripoli is opgelaaid. Enkele tientallen aanhangers van oud-leider Muammar Kaddafi zouden in gevecht zijn met strijders van het nieuwe regime. Dat meldden getuigen.

Afriqiyah Airways-vlucht 771 stortte 12 mei 2010 tijdens de landing neer op de internationale luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli. In het vliegtuig zaten 103 mensen, onder wie 71 Nederlanders en twaalf Brabanders. Ruben uit Tilburg was de enige die de crash overleefde.

Het laatste nieuws