Twee verdachten overval aangehouden

Kort na een overval op een drogist aan het Hoofddorpplein in Amsterdam, heeft de politie twee verdachten aangehouden. Een derde verdachte is nog voortvluchtig. Bij de overval raakte niemand gewond.

Drie mannen overvielen kort na 09:00 uur de drogist in Amsterdam Zuid. Met een onbekende buit vluchtte het drietal na hun daad te voet in verschillende richtingen. De inmiddels gewaarschuwde politie was snel met meerdere eenheden ter plaatse. Kort daarop werden twee verdachten op respectievelijk de Westlandgracht en het Jaagpad aangehouden.

Naar de derde verdachte wordt nog gezocht, onder andere door inzet van speurhonden en een politie-helikopter. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor op het politiebureau. Ondanks de aanhoudingen is de politie op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Rechercheurs van het district West hebben de zaak verder in onderzoek.

De opsporing en aanhouding van verdachten van overvallen heeft een zeer hoge prioriteit voor het politiekorps Amsterdam-Amstelland. Naast de twee snelle aanhoudingen voor de overval op de drogist werden maandag ook twee verdachten aangehouden, kort nadat zij een overval op een wagen van Lekkerland pleegden.

De overvallers bedreigden de chauffeur met een vuurwapen en eisten geld en goederen, toen hij met zijn bus op de Hoofdweg aan het lossen was. De overvallers gingen er vervolgens vandoor in een vluchtauto, maar konden binnen tien minuten, mede dankzij tips van oplettende burgers, in de directe omgeving aangehouden worden.

Het laatste nieuws