Steekpartij ijssalon: 3jaar en TBS

Drie jaar cel en TBS met dwangverpleging, dat is de straf die dinsdag in Den Haag is geëist tegen een man (45) zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man wordt ervan verdacht dat hij op 27 november 2009 in een ijssalon in de hofstad een man meerdere malen met een mes heeft geprobeerd te steken.

De verdachte kwam volgens getuigen al vloekend en tierend de ijssalon aan de Torenstraat binnen en ging in een hoekje zitten. Omdat de man maar bleef vloeken, besloot een 49-jarige Hagenaar hier iets van te zeggen. De verdachte was hier kennelijk niet van gediend en pakte een mes uit zijn kleding en rende al zwaaiend met het mes op de man af.

De man probeerde de verdachte en diens mes te ontwijken en de twee kwamen samen op de grond terecht. Tijdens de worsteling die ontstond, probeerde de verdachte de man opnieuw meerdere malen te steken. Omstanders wisten uiteindelijk het mes af te pakken en de verdachte de ijssalon uit te zetten.

Het slachtoffer werd meerdere malen met het mes geraakt, maar raakte slechts lichtgewond, waarschijnlijk dankzij de dikke winterjas die hij aanhad.

Het laatste nieuws