Politiehond Frits vindt verdachte

Politiehond Frits vond vrijdagavond 16 juli in het magazijn van een supermarkt aan de Westduinweg in Den Haag een 17-jarige jongen, die ervan verdacht wordt kort daarvoor een leeftijdsgenootje te hebben neergestoken.

Om 21.50 uur kreeg de politie een melding van een ruzie bij een supermarkt aan de Westduinweg. Daar aangekomen troffen de agenten het gewonde 17-jarige slachtoffer aan. De Hagenaar bleek in zijn been te zijn gestoken. Direct werd de omgeving afgezet en een onderzoek ingesteld.

Omdat de verdachte volgens getuigen de supermarkt zou zijn ingevlucht, werd de hulp van politiehond Frits en zijn begeleider ingeroepen. Nadat het hele pand was doorzocht, vond de hond in het magazijn een luik, dat toegang gaf tot de kelder. In de kelder – verstopt achter een luchtkoker – vond Frits uiteindelijk de verdachte.

De 17-jarige Hagenaar liep hierbij een bijtwond aan zijn been op. Nadat hij aan de verwonding was behandeld, werd hij ingesloten op het politiebureau. Het slachtoffer mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De recherche onderzoekt de zaak.

Het laatste nieuws