Nederlandse daters in de val

Steeds meer Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuwe relatie lopen in de val van Nigerianen, die zich op grote schaal op dubieuze datingsites voordoen als ‘de ideale partner’. Pas nadat de verliefde man of vrouw is ingepalmd, blijkt dat er heel andere motieven achter het internetcontact zitten.

Dat meldt de Telegraaf vrijdag. Op Schiphol blijken het afgelopen jaar enkele tientallen verliefde mannen en vrouwen te hebben staan wachten op de mogelijk nieuwe partner, die zichzelf na lang internetcontact had aangekondigd. Terwijl er foto’s van aantrekkelijke mannen en vrouwen zijn gebruikt om de smachtende Nederlanders te verleiden, blijken in werkelijkheid Nigeriaanse bendeleden achter deze ‘ideale liefdes’ schuil te gaan. Ze wisten de Nederlanders over te halen, soms forse, sommen geld over te maken om de ‘reis’ naar Nederland mogelijk te maken.

Hart van Nederland is op zoek naar mensen die gedupeerd zijn door deze Nigeriaanse bendeleden. Bent u gedupeerd en wil u uw verhaal verhaal? Mail dan naar hart@sbs.nl of bel naar 020-800 77 77.

Het laatste nieuws