Man bruut ontvoerd met eigen auto

De politie heeft in Lelystad een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden die er van wordt verdacht in de nacht van woensdag op donderdag een man te hebben ontvoerd.

Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Harderwijk, reed ’s nachts terug van zijn werk in Lelystad toen hij rond kwart voor drie in Harderwijk tot stoppen werd gedwongen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de man eerst gedwongen zelf een stuk te rijden, om even later plaats te nemen in zijn eigen kofferbak. De man werd ook geslagen en beroofd van diverse persoonlijke bezittingen. Enige tijd later stopte de auto. Toen het slachtoffer vermoedde dat er niemand meer bij de auto was, kroop hij via de kofferbak naar voren in de auto en liep naar een nabij gelegen woning voor hulp. De man bevond zich op dat moment in Zeewolde.

Tijdens een surveillance in Lelystad zag de politie diezelfde nacht rond half vier een auto rijden die er bij het zien van de politieauto vandoor ging. De 24-jarige bestuurder uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van heling. Bij hem werden goederen aangetroffen van het slachtoffer van de ontvoering. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.

Het laatste nieuws