Ma verdacht van moordpoging kids

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 34-jarige vrouw uit Almelo ervan dat ze haar twee kinderen heeft willen vermoorden. Dat bleek dinsdag bij een pro-formazitting van de zaak bij de rechtbank in Almelo. 
   
Op 20 april zou de vrouw haar twee dochters van vier en tien jaar medicijnen hebben toegediend. De moeder zou woedend zijn geworden toen ze erachter kwam dat haar ex-man een nieuwe vriendin heeft. Ze zag nog maar één uitweg: zij en haar kinderen moesten dood. 

Hoewel de kinderen versuft waren geraakt, was van medische problemen geen sprake, zo bleek in het ziekenhuis. De vrouw verklaarde de medicijnen te hebben toegediend om de kinderen rustig te houden.
   
Officier van justitie Wineke Wichern was tijdens de pro-formazitting een ander mening toegedaan. Zij stelde dat het medicijn ervoor had kunnen zorgen dat de verzwakte kinderen moesten overgeven en in hun braaksel stikten. Volgens advocaat Roelofsen maakt Wichern de zaak daarmee erger dan die is. Hij bepleitte opheffing van de voorlopige hechtenis, zodat de vrouw zich zo snel mogelijk psychisch kan laten behandelen.

Bron: ANP

Het laatste nieuws