Kritiek op organisatie Love Parade

Er is veel kritiek op de organisatie vanwege het feit dat alle festivalgangers via een voetgangerstunnel naar het terrein moesten. De autoriteiten van Duisburg zullen zondagmiddag tijdens een persconferentie tekst en uitleg geven.
   
Het feest werd na het drama in eerste instantie niet afgebroken. Volgens de organisatie om veiligheidsredenen. Pas rond middernacht werd de muziek op het grote dansfeest in het Ruhrgebied uitgezet. Volgens de politie waren er honderdduizenden bezoekers, andere bronnen reppen van 1,4 miljoen. De laatste bezoekers verlieten het festivalterrein zondagochtend in de vroege uurtjes. Het was druk op het centraal station van Duisburg. Desondanks bleven volgens de politie verdere onregelmatigheden uit. Eerder op de avond was het station tijdelijk gesloten geweest omdat veel mensen na de paniek op de rails waren gaan lopen. 
    
Bent u op de Loveparade geweest of kent u iemand die aanwezig was toen er paniek uitbrak in de tunnel, neemt u dan contact op met de redactie via 020-8007777 of via hart@sbs.nl

Het laatste nieuws