Grote drugsvangst in Maastricht

Bij een huiszoeking in de Angelicabeemd in Maastricht is maandag 10 kilo amfetamine en 15 kilo wiet gevonden in een schuurtje achter de woning. Bovendien lagen er chemicaliën voor de fabricage van synthetische drugs. De 27-jarige bewoner is aangehouden.

Omdat er ook een vacuümmeer-apparaat en verpakkingsmateriaal werd aangetroffen, vermoedt de politie dat het schuurtje werd gebruikt als verwerkingsplaats voor amfetamine en andere drugs. De doorzoeking maandag houdt verband met de grootscheepse politie-actie van vorige week, waarbij invallen zijn gedaan in Maastricht, Lanaken, Schinnen en Sittard.

Toen zijn een vrouw en vijf mannen opgepakt en is een forse hoeveelheid drugs en apparatuur in beslag genomen. Daarbij ging het o.a. om 2 kilo amfetamine, 10 liter amfetamineolie, 10 liter BMK (grondstof voor de productie van amfetamine) en een nog onbekende hoeveelheid chemicaliën. Deze laatste partij wordt momenteel in Amsterdams onderzocht door een bijzondere eenheid van het Korps Landelijke Politie Diensten. Bij de actie van vorige week stuitte de politie ook op een werkend drugslab.

De aanhouding van maandag is waarschijnlijk niet de laatste in het onderzoek naar de gangen van de Maastrichtse drugsbende.

Het laatste nieuws