Gratis ijs voor reizigers op Schiphol

Reizigers die dit weekeinde van Schiphol vertrekken, worden getrakteerd op gratis ijs. Door de vakantieperiode is het het drukste weekeinde van het jaar op de luchthaven.

“Daarom bieden wij de mensen die wachten iets extras, meldde een woordvoerster zaterdag. De luchthaven verwerkt zaterdag naar verwachting rond de 158.000 passagiers die vertrekken, aankomen of overstappen. De extra drukte levert volgens Schiphol geen problemen op.

“De doorstroom is goed door bijvoorbeeld de inzet van extra personeel en bovendien zijn de meeste mensen echt in vakantiestemming. In totaal ziet de luchthaven deze dagen ruim 475.000 passagiers voorbijkomen. Dat zijn er ongeveer 22.000 meer dan in het drukste weekeinde vorig jaar.

Schiphol adviseert reizigers op tijd naar de luchthaven te komen, aangezien de wachttijden langer zijn dan normaal. Vrijdag was de drukste dag. Toen verwerkte de luchthaven rond de 160.000 passagiers. De marechaussee verstrekte opvallend veel nooddocumenten. ,,Afgelopen twee dagen hebben we 85 exemplaren uitgegeven. Normaal zijn dat er ongeveer twintig per dag, aldus een woordvoerder. Bij de douane werd een aantal mensen teleurgesteld.

“Een nooddocument wordt alleen verstrekt onder bepaalde voorwaarden en niet omdat je je paspoort bent vergeten, aldus de zegsman. Ook de marechaussee zette extra personeel in bij bijvoorbeeld de grensbewaking.

Bron: ANP

Het laatste nieuws