Geen hoger beroep in zaak Laura

De Raad voor de Kinderbescherming gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Middelburg in de zaak van de 14-jarige zeilster Laura Dekker. Dat maakt een woordvoerder woensdag bekend. 
   
Er is gekozen om niet in hoger beroep te gaan omdat nu gewenst is dat er een einde komt aan de procedures. Dat meldt de woordvoerder van de Raad voor de Kinderbescherming. “De ouders van Laura zijn verantwoordelijk en het is nu aan hen om haar te behoeden voor onnodige risicos”, aldus de woordvoerder.
   
Dekker wil als jongste ooit solo een zeiltocht maken rond de wereld en zo haar naam laten vereeuwigen in het Guinness Book of Records. Zij kon die droom echter niet gelijk verwezenlijken, omdat zij onder toezicht kwam te staan van Jeugdzorg.

De rechtbank in Middelburg hief de ondertoezichtstelling dinsdag op. De Raad voor de Kinderbescherming had juist gevraagd de maatregel te verlengen. De tiener is van plan binnen twee weken aan haar reis te beginnen.
   
Laura’s advocaat Peter de Lange zei in een reactie de beslissing van de Raad voor de Kinderbescherming af te zien van hoger beroep, “een wijs besluit” te vinden. “Geweldig goed nieuws dat er een einde komt aan de
juridische procedures en daarmee aan de belasting van Laura.” Laura en haar familie zijn ook “heel, heel blij”, aldus De Lange. 

Bron: ANP

Het laatste nieuws