Brand in pindabakkerij Mars

In de pindabakkerij van Mars aan de Taylorweg in Veghel heeft vrijdagmiddag even na drie uur een brand gewoed. De brand is inmiddels bestreden door de bedrijfsbrandweer en de brandweer van Veghel

Het vuur in één van de ovens ging gepaard met veel rookontwikkeling, meldt Anita Boekholt, woordvoerder van Mars Nederland. “Het vuur is veilig geblust met behulp van CO2, waardoor de impact op het bedrijfsproces zo klein mogelijk is.” Omdat de brand in een afgesloten ruimte plaatsvond werd er niet tot evacuatie van het personeel overgegaan.

Hoewel de bedrijfsbrandweer van Mars het vuur snel onder controle had, is de brandweer van Veghel ter assistentie opgeroepen. Brandweercommandant Hans van Hooft: “Wij hebben het dak en de ventillatiekanalen gecontroleerd en uit voorzorg de brandslang met One Seven uitgelegd. We hebben echter niet hoeven te blussen.” Wel werd een overdrukventillator ingezet om de rook uit de pindabakkerij te verdrijven. Hierdoor openden zich de rookluiken en konden de kwalijke dampen verdwijnen.

Het sein ‘brand meester’ werd om 15.47 uur gegeven. De exacte schade is, volgens Boekholt, nog niet duidelijk. “Slechts een klein deel van de fabriek heeft schade opgelopen. De bedrijfsprocessen gaan inmiddels gewoon door.”

Het laatste nieuws