Bejaarden overmeesteren zwerver

Een 32-jarige zwerver dacht vanmorgen rond 11.00 uur vermoedelijk op een makkelijke manier een straatroof te plegen. Dat was echter in het geheel niet het geval. Hij wist vanmorgen op de Schorsmolenstraat in Breda de tas van een 90-jarige vrouw te roven.

Hij werd daarop echter vastgepakt door haar 78-jarige zus, die, nadat hij op de grond terecht kwam, bovenop hem ging zitten. Nadat hij toch wist te vluchten, heeft de politie hem mede dankzij een behulpzame getuige, op de Etnastraat kunnen aanhouden. De tas had hij echter niet meer bij zich en is nog niet terecht.

Een 90-jarige vrouw uit Breda deed vandaag aangifte van een straatroof. Zij verklaarde dat ze samen met haar 78-jarige zus uit Teteringen zus de kerkdienst aan de Schorsmolenstraat bezocht had. Ze liepen terug naar hun geparkeerde auto, toen een man de weg schuin overstak en hen tegemoet liep.

Hij liep rechtstreeks op de aangeefster af en trok haar tas uit haar rechterhand, Haar zus pakte in een reflex de straatrover bij zijn rug vast en gaf hem een duw, waardoor hij op de grond terecht kwam. De 78-jarige vrouw ging bovenop de straatrover zitten. Hij was echter te sterk voor haar en wist zichzelf te bevrijden.

Ze is nog achter de dader aangegaan maar staakte de achtervolging. Wel vond ze op de Leuvenaarstraat de twee slippers van de dader, die hij tijdens zijn vlucht achterliet. Ze vertelde dat ze last had van haar linkervinger, ook ze enkele schaafwonden op haar rechterarm en had haar jas bloedvlekken opgelopen. In het tumult kwam ook de 90-jarige aangeefster ten val. Zij liep een wond op haar rechterelleboog op.

Een onbekend gebleven getuige die de straatroof zag gebeuren zette met zijn auto de achtervolging in. Hij waarschuwde agenten op de Prinsenkade, die inmiddels ook de melding hadden gekregen en in de omgeving aan het zoeken waren. Hij wees op een man die op de Etnastraat liep. Deze man voldeed aan het signalement, bovendien had hij geen schoeisel aan.

De verdachte is een bekende van de politie. Aan het bureau is hij in verzekering gesteld. Hij stelde het erg op prijs als hij zijn slippers terug kreeg. De grijze enveloppetas van het slachtoffer is, ondanks een zoekactie op de vluchtroute, echter nog niet terecht. Daarin zat onder meer een sleutelbos en een kinderportemonnee met een foto van een kleinkind van aangeefster. De eventuele vinder wordt verzocht de tas bij de politie af te geven. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het laatste nieuws