Over Hart van Nederland

Wat is Hart van Nederland?

Hart van Nederland is het dagelijkse nieuwsprogramma van SBS 6 met oog voor het kleine én het grote nieuws van eigen bodem. Hart van Nederland is actueel, verrassend, origineel en een van de best bekeken nieuwsprogramma’s op de Nederlandse televisie.

Hoe laat zijn de uitzendingen?

Hart van Nederland kent twee edities: de vroege editie om 18.00 uur en de late editie om 22.30 uur. Soms wordt er afgeweken van het tijdstip van 22.30 uur vanwege de hoofdfilm of een sportuitzending. Hart van Nederland begint dan later, nooit eerder. Op zaterdag en zondag is er alleen een late editie, die van 22.30 uur.

Hoe kom ik in contact met de redactie?

Dat kan door te mailen naar hart@sbs.nl, bellen naar de tiplijn op 020-800 7777, via de Hart van Nederland-app voor iPhone en Android of door ons een (privé)bericht te sturen via Twitter, Facebook of Instagram.

Hoe werkt de tiplijn?

De tiplijn bel je als je denkt dat je een onderwerp hebt dat in ons programma past. Dat kan actueel nieuws zijn, maar ook persoonlijke, ontroerende verhalen zijn: je buurmeisje dat aan een ernstige ziekte lijdt en een behandeling nodig heeft die de verzekering niet wil betalen of de enige kinderspeelplaats in je dorp die opeens gesloten wordt.

Als je belt, staat een redacteur je te woord en noteert je verhaal. Als het geschikt is voor uitzending, zal het verhaal verder worden uitgezocht. Aarzel niet te bellen, misschien komt je verhaal wel in de uitzending.

Maar ik kan dus ook e-mailen naar de redactie?

Uiteraard. Voor alle onderwerpen met een evenement-achtig karakter zoals inzamelingsacties, een sponsorloop of een recordpoging kun je het beste een e-mail sturen naar hart@sbs.nl. Meld duidelijk je naam, telefoonnummer en datum van de gebeurtenis en waarom Hart van Nederland juist hier aandacht aan moet besteden. Als we iets doen met je tip, dan nemen we telefonisch contact met je op. Zo niet, dan kunnen we je daar helaas niet over berichten, gezien het grote aantal tips dat er dagelijks op onze redactie binnenkomt.

En hoe kan ik verder een tip insturen?

Dat kan ook via de Tiplijn-functie in onze mobiele app, of door ons te benaderen via Twitter, Facebook of Instagram.

Kan ik een item of een uitzending bestellen?

Dat kan, meer informatie daarover vind je op deze pagina.

Wie presenteren Hart van Nederland?

We hebben een team van zes presentatrices. Gallyon van Vessem, Marlayne Sahupala, Selma van Dijk, Evelien de Bruijn, Sandra Schuurhof en Mirella van Markus presenteren de uitzendingen.

Waarom wordt de film soms onderbroken voor Hart van Nederland?

SBS 6 streeft er naar de vaste programma’s zoveel mogelijk op een vast tijdstip uit te zenden. Bij een film die langer dan twee uur duurt, kan het dus gebeuren dat deze onderbroken wordt voor Hart van Nederland. Een onderbreking van de film staat altijd in de gidsen vermeld, zodat je er rekening mee kunt houden. SBS 6 probeert het onderbreken van de film zoveel mogelijk te voorkomen.

Redactiestatuut

Hart van Nederland werkt volgens een redactiestatuut dat de onafhankelijkheid van de redactie garandeert. Je kunt het redactiestatuut [PDF] lezen.